Romanian Association for Technology Transfer and Innovation

 
Competiţia Europeana de Radionavigaţie prin Satelit

Agenţia Spaţială Romană (ROSA), partener regional al Competiţiei Europene de Radionavigaţie prin Satelit (European Satellite Navigation Competition), va organiza un eveniment de lansare a competiţiei din acest an.
La eveniment va participa si reprezentanta organizatorului principal (Anwendungszentrum GmbH, Germania).
Evenimentul regional va fi găzduit de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” (INCAS) şi va avea loc în data de 7 aprilie în Bucureşti, începând cu ora 09:30.

Participanţii vor avea oportunitatea de a întâlni organizatorii şi partenerii internaţionali şi regionali şi de a afla mai multe despre premiile de anul acesta, care includ oportunităţi de incubare pentru afaceri, premii în bani, stagii de practică şi multe altele.
De asemenea, organizatorii vor oferi informaţii despre condiţiile de participare la Competiţia Europeană de Radionavigaţie prin Satelit 2015, inclusiv despre procedura de înscriere, confidenţialitatea informațiilor sau detalii privind evaluarea.

Înscrierea se poate face până pe 6 aprilie la ora 18:00, completând formularul aflat la adresa de mai jos:
http://events.rosa-rc.ro/indico/confRegistrationFormDisplay.py/display?confId=40

Mai multe detalii despre competiţia ESNC 2015 sunt disponibile aici.

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectul „FII T.A.R.E! - Tineri Antreprenori Responsabili” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 și este implementat în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia de catre Academia de Studii Economice din București, alături de Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare - ARoTT, compania de consultanță Loop Operations și CCDL Events and Training.

În cadrul proiectului FII T.A.RE! Tineri Antreprenori Responsabili, 400 de persoane cu potențial antreprenorial vor intra într-un program de fast training și fast networking în cadrul căruia vor dezvolta planuri de afaceri alături de specialiști în domeniu. Din grupul tinta (GT) minim 50% trebuie sa fie tineri studenti cu varsta intre 18-25 de ani cu domiciliul sau rezidenta in Bucuresti-Ilfov sau regiunea Sud-Vest Oltenia (Judetele: Olt, Dolj, Valcea, Mehedinti, Gorj).

Din cei 400 de aplicanți ai GT vor fi selectate prin concurs 40 de idei de afaceri (minim 2 din fiecare judet) care vor fi finanțate cu 25.000 euro. Pentru inițierea ideii de afaceri, câștigătorii vor intra într-un program de asistență și mentorat alături de manageri și antreprenori din mediul de afaceri românesc. Beneficiind de experiență antreprenorială, know-how-ul și serviciile centrelor de afaceri, cele 40 de afaceri subvenționate vor asigura noi locuri de muncă sustenabile pentru minim 80 de angajați.

Persoane de contact in regiunea Sud-Vest Oltenia:

Elena-Silvia HANC – Coordonator centru de sprijin pentru afaceri, partener ARoTT
tel.: 0720.354423; e-mail: hancelena@yahoo.com
Ana-Maria MOGOSAN – Expert centru de afaceri, partener ARoTT
tel.: 0751.182363; e-mail: anamariamogosan@yahoo.com

Anunt lansare proiect

In perioada 30.06.2014-26.12.2015 Asociatia Romana Transfer Tehnologic si inovare – AROTT, in parteneriat Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject  implementeaza proiectul ”O sansa in plus la un loc de munca”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, contract de finantare POSDRU/130/5.1/G/124906.

Anunt lansare proiect

In perioada 30.06.2014-26.12.2015 Asociatia Romana Transfer Tehnologic si inovare – AROTT, in parteneriat Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor Europroject  implementeaza proiectul ”Mai aproape de angajare prin masuri active de ocupare”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, contract de finantare POSDRU/130/5.1/G/134986.

In perioada 01.04.2014-30.09.2015 Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare- ARoTT deruleaza proiectul „ACTIV PE PIAȚA MUNCII: Formarea si dezvoltarea de competente pentru cresterea ocuparii in electronica si mecatronica” , numărul 133562, care este depus în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 125,  DMI 5.1 -Program Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Parteneriatul in cadrul acestui proiect este constituit din:

  • Universitatea Politehnica din Bucuresti - Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare, UPB-CETTI -coordonator
  • Asociatia pentru Promovarea Tehnologiei Electronice, APTE,- partener 1
  • Svasta ICG Srl - partener 2
  • Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă OLT –partener 3
  • Camera de Comerț și Industrie Argeș, - partener 4

Pe parcursul derularii proiectului, Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare- ARoTT  va derula urmatoarele cursuri:
Curs de calificare- Competente Informatice
Curs de perfectionare- Competente antreprenoriale
Curs de perfectionare- Broker de tehnologii
Curs de perfectionare- Operator introducere si validare date

NoAE Innovations-Competition 2011 for Mobility


Registration 2011: (via www.noae.com - Deadline October 31, 2001)

News & EventsARoTT a primit Best Technology IP Consultancy – Romania din partea AI Global Media Ltd, U.S.A, filial UK.
www.romaniainoveaza.ro

Romania Inoveaza - Dezvoltarea capacităţii ANCS de elaborare a politicilor publice în domeniul inovării şi al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile

Romania Inoveaza


logos/logo_new.png